Kynsilakat

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Tutoriaali: kynsien leimaus

 Tässä postauksessa tulee ohjeet kynsien leimaukseen. Kiitos postaustoiveesta! Lisää neuvoja saa kysymällä ja minulle saa laittaa lisää ehdotuksia kiinnostavista postausaiheista, yritän katsoa mitä voin asialle tehdä. :) Yritän tässä kertoa oman tapani leimata sekä hieman vinkkejä ja mitä olen muilta kuullut, koska jokaisen pitää löytää omat tapansa ja luottovälineensä. Sen olen huomannut, että mikä yhdellä toimii, ei toisella onnistu ollenkaan, ja toisin päin. Välineurheilua tämä todellakin on!  Perustekniikka on helppo, mutta muutamalla harjoituskerralla se siitä alkaa sujumaan. 

 Leimaamiseen tarvitaan kuvalaatta, leimasin ja jonkinlainen skrapa/pyyhin, jolla laatasta kaavitaan ylimääräiset lakat. Yleensä skrapa tulee leimasimen mukana, mutta itse käytän muovikorttia (esim. vanha kirjastokortti tms. on mainio), sillä saa tarkempaa jälkeä ja laatta ei naarmuunnu. Itse käytän Konadin leimasinta, se vain on minulle paras ja toimivin niistä mitä olen kokeillut. Monilla toimii jonkinlainen löllöleimasin, joka on pehmeämpi kuin normaalit leimasimet. Hyvän leimasimen etsiminen onkin sitten haastava juttu... Minulla taitaa olla  5-6 erilaista leimasinta, joista en osaa leimata ainakaan Essencen leimasimella enkä löllöillä. Homma alkoi sujumaan kun vaihdoin leimasinta!

Asetoni on paras aine laattojen puhdistamiseen. Tarkoitukseen käy myös jotkin öljyttömät ja vähäöljyiset kynsilakanpoistoaineet. Itse olen käyttänyt X-tran kynsilakanpoistoainettakin onnistuneesti. Lisäksi tarvitaan leimaukseen sopivia kynsilakkoja. On erikseen leimauslakkoja, mutta myös monet tavalliset kynsilakat toimivat leimauksessa. Yleensä sellaiset, jotka peittävät yhdellä kerroksella. Leimauslakkoja on esimerkiksi seuraavilla merkeillä: Konad, Essence, Mundo De Unas, Rica ja MoYou Nails. Itse tykkään Konadin mustasta leimauslakasta, se on parempaa kuin Essencen kokeilemani. Valkoisena leimauslakkana olen käyttänyt Essenceä, mutta haluaisin kokeilla onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen... Muuten käytän leimauslakkoina tavallisia kynsilakkoja.

Kuvasta unohtui vielä päällyslakka. Usein käytän leimojen päälle Konadin top coatia, mutta kokeilemalla löytyy leimojen päälle sopiva päällyslakka. Osa päällyslakoista levittää leiman ikävästi. 


 Ensimmäisenä suditaan leimauslakkaa valitun kuvion päälle...

 Sitten vedetään skrapalla kuvan yli liiat lakat. Skrapa on hyvä pitää noin 45 asteen kulmassa ja voi kokeilla vetää eri suuntiin parhaan tuloksen löytämiseksi.

 Sitten painetaan tai pyöräytetään (tekniikasta, leimasimesta, omasta käsialasta jne riippuen) leimasin laattaan, jolloin kuva siirtyy leimasimeen. Tässä on oltava erityisen nopea, ettei kuva ehdi kuivua laattaan. Muutenkin leimaaminen vaatii ripeyttä.

Sitten leimataan kuva leimasimesta kynnelle. Itse olen ainakin tällä leimasimella saanut parhaan tuloksen painamalla kynsi leimasimeen, eikä leimasinta kynnelle.

Ongelmatilanteita ja ratkaisuehdotuksia:

*Leimaus ei onnistu? -Vika saattaa olla aivan missä tahansa, kuten leimauslakassa, leimasimessa, kynsilakanpoistoaineessa tai joskus jopa laatassa. Vaihda välineitä ja kokeile. Ja muista ottaa uuden laatan pinnasta ohut suojakelmu pois, usein se on sininen.
*Kohdistaminen kynnelle on vaikeaa? -Kokokynnen leimat ovat helpompia kuin yksittäiset kuvat. Yksittäisiä kuvia on helpompi leimata tekemällä leimadecal.
*Kuva ei tartu leimasimeen?- Leimasin voi olla oikeasti huono, mutta usein ratkaisuksi toimii leimasimen pyyhkiminen asetonilla tai karhentaminen viilalla.
*Leima leviää leimatessa? -Itselläni ainakin käy näin, kun leimaan kovalla leimasimella tavallisen kynsilakan päälle. Siksi suosin leimaamista tekstuurilakkojen päälle tai teen leimadecaleita.
*Leima leviää päällyslakan takia? -Päällyslakka laitetaan kevyesti, ei kannata sutia montaa vetoa tuoreen leiman päältä. Konadin päällyslakka tai Seche Vite toimii ainakin levittämättä leimoja, kannattaa etsiä sopiva päällyslakka.


Ja sitten kynnet, jotka tutoriaalin tuotoksena syntyivät:
Lakkasin kynnet Zoyan Luxilla, joka on hennon vaaleanpunainen tekstuurilakka isoilla hologlittereillä. Kunpa tämän kauneus välittyisi kuvissa! Olisi kannattanut jättää lakka peittämättä leimoilla, ei tämä olisi tarvinnut mitään koristeita.

Leimat ovat Chez Delaneyn laatasta Dentelle 001 ja leimauslakkana on käytetty Konadin mustaa.


Zoya: Lux 

Chez Delaney: Dentelle 001

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti tästä olisi apua ja saamme uusia leimaajia kynsipiireihin. :)

      Poista
  2. Kiitos! Loistava postaus ja tästä on aloittelijan helppo lähteä testailemaan :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näillä onnistuu. Kokeilemalla ja harjoittelulla varmasti onnistuu. :)

      Poista